logo

Coming soon!

logo

Allmänna villkor

Allmänt

Dessa allmänna villkor gäller mellan dig som kund och Ines Dino AB, org. nr 559165-4917, med adress Kantorsgränd 18, 192 72 Sollentuna, vid order och inköp av varor på Inesdino.se. Läs därför texten nedan noggrant.

Beställning

Villkoren för ditt köp är de som specificeras på denna sida på dagen för ditt köp. Skulle dessa ändras till dagen för leverans gäller villkoren för tidpunkten när du placerade din order. Ines Dino säljer endast till så kallad slutkund. Ines Dino förbinder sig att bekräfta din order. Detta sker genom ett e-postmeddelande till den e-postadress du specificerat i din beställning i samband med köpet. När du har mottagit denna bekräftelse skall dessa villkor anses gälla.

Priser och avgifter

Priset för de varor du beställer är de du ser på dagen för din beställning. Skulle priset ändras till dagen för din avhämtning gäller priset för den tidpunkt när din beställning genomfördes. Alla priser är angivna inklusive moms om inte annat anges. Varje order du lägger hos Ines Dino kan komma att bli föremål för leveransavgift. Om så är fallet kommer denna avgift att specificeras i sammanställningen innan du bekräftar din order. Leveransavgiften baseras på om ditt ordervärde understiger beloppet för fri frakt.

Betalningsmetoder

I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout. Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor som du hittar här (öppnas i nytt fönster): Villkor Klarna Checkout. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du Ines Dino:s allmänna villkor. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker.

Leverans

Leveranstiden är normalt 2-5 arbetsdagar med PostNord (helger och röda dagar exkluderade) räknat från det att Ines Dino bekräftat beställningen via orderbekräftelse. Trots att vi strävar efter att leverera inom angivna tidsramar kan leveransen i vissa fall ta längre tid till följd av högsäsong, tillfälliga ordertoppar eller oväntade händelser.

Inesdino.se använder Postnord som transportpartners. Frågor angående din leverans, som exempelvis spårning av din order, hänvisas därför till Postnord. Då du angivit en e-postadress vid genomförandet av din beställning, kommer du att få ett aviseringsmail med din orderinformation så snart ordern slutförts på vårt lager. Om du mot förmodan inte mottagit din avisering inom 5 arbetsdagar vid ber vi dig kontakta Ines Dino kundsupport. I de fall då du ej fått ditt varubrev i brevlådan hamnar dessa på ditt lokala Postnord ombud. Varubrev som ej hämtats ut inom fjorton (14) dagar återsänds till Ines Dino. Om detta sker debiteras du en avgift på 150 kr (SEK) per varubrev för kostnader hänförliga till Ines Dino:s administration, frakt- och returfraktkostnad, samt hantering. Ej uthämtade paket omfattas inte av ångerrätten.

Ändring och avbokning

Skulle du behöva ändra eller avboka din order efter att du har slutfört din beställning, kontaktar du oss på mail eller telefon för eventuell möjlighet till ändring/avbokning. I brådskande fall hänvisar vi i första hand att kontakta oss på telefon för snabbast möjliga hantering. I det fall ordern redan har hunnit slutföras och skickats iväg tillkommer en administrativ kostnad samt eventuell fraktkostnad beroende på hur långt leveransen har hunnit.

Force majeure

Skulle Ines Dino på grund av yttre omständigheter rimligtvis bortom dess kontroll, vara förhindrad att utföra sina åtaganden gentemot dig inom utsatt tid, eller härav vara förhindrad att alls utföra sina åtaganden, skall detta ej anses vara ett brott mot dessa villkor.

Oavsett orsaken därtill kommer Ines Dino alltid att i möjligaste mån att kompensera för yttre omständigheter för att kunna utföra sina åtaganden, och i de fall där detta ej är möjligt kompensera dig som kund.

Upphovsrätt

Dessa villkor, liksom all data från denna webbplats tillhör Ines Dino och är endast tillgänglig för ditt privata bruk i samband med köp och korrespondens med Ines Dino. Annat användande såsom reproduktion, redistribution, derivat av och publicering utanför denna webbplats, såväl för kommersiella som privata syften, är ej tillåtet utan uttryckligt medgivande från Ines Dino.

Ångerrätt

Som kund på Ines Dino har du rätt att frånträda köpeavtalet (utnyttja din ångerrätt) inom fjorton (14) dagar från den dag du tar emot varan. I det fall varan ångras men returneras i ej oförändrat skick äger Ines Dino rätt att göra ett värdeminskningsavdrag vid återbetalningen.

Du som kund är själv ansvarig för att betala returfrakten om du vill utnyttja din ångerrätt. För att utnyttja din ångerrätt skall du antingen skicka ett meddelande till Ines Dino via e-post, alternativt fylla i Konsumentverkets ångerblankett som finns tillgänglig på Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se - öppnas i nytt fönster).

Återbetalning för varan kommer att ske senast fjorton (14) dagar från den dag Ines Dino tagit emot meddelandet. Observera att du som kund kan få vänta på återbetalningen tills det att varan har kommit åter till Ines Dino, alternativt till dess att du har lämnat ett bevis på att varan återsänts.

Återbetalning sker med samma betalningssätt som användes vid köpet, se under rubriken "Betalningsmetoder". Meddelandet om att du vill utnyttja ångerrätten alternativt Konsumentverkets ångerblankett skickar du till info@inesdino.se Kom ihåg att uppge dina kontaktuppgifter, samt ordernummer.

Reklamationsrätt

I enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning har du 3 års reklamationsrätt för varor som du köpt på Inesdino.se. Reklamationsrätten täcker varor som är felaktiga på det sätt som beskrivs i lag. Om det föreligger ett fel i beställd vara som du vill göra gällande ska du, så snart som möjligt efter att felet upptäckts, kontakta Ines Dino via de kontaktuppgifter som anges på hemsidan. Reklamationer som görs inom två månader från det att du upptäckt felet ska alltid anses ha lämnats i rätt tid.

Vid fel på en vara kan du tillfälligt behöva bekosta returfrakten men vi ersätter dig för den när vi har tagit emot och godkänt reklamationen. Vi kompenserar dig även för den reklamerade varan i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. I första hand har Ines Dino emellertid rätt att, om möjligt, avhjälpa felet och i andra hand leverera en ny felfri vara. Om något av dessa alternativ inte är aktuella återbetalas beloppet. Återbetalning sker med samma betalningssätt som användes vid köpet, se under rubriken "Betalningsmetoder". Ines Dino kan komma att neka din reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig.

Behandling av personuppgifter

Ines Dino behandlar dina personuppgifter, såsom kontaktuppgifter och betal- och orderinformation bl.a. för att kunna hantera din beställning/ditt köp. Du kan läsa mer om vår behandling av dina personuppgifter i vår integritetspolicy. Den senaste versionen av integritetspolicyn hittar du alltid på www.inesdino.se/integritetspolicy

Tvistlösning

Vi på Ines Dino försöker alltid lösa tvister direkt med våra kunder. Om vi trots allt inte lyckas komma fram till en lösning har du som konsument möjlighet att kontakta en lokal alternativ tvistlösningsnämnd för att framföra ditt klagomål.

Ines Dino har åtagit sig att följa beslut och rekommendationer från Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) såsom alternativt tvistlösningsorgan. Du kan därmed kontakta ARN rörande ditt anspråk mot Ines Dino.

Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm

http://www.arn.se

ARN är inkluderad i det nationella registret av godkända tvistlösningsnämnder enligt de krav som uppställs i enlighet med Europaparlamentets och rådets direktiv 2013/11/EU av den 21 maj 2013 om alternativ tvistlösning vid konsumenttvister:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home.show

Ines Dino AB
Kantorsgränd 18, Att. kundservice
192 72 Sollentuna
Sverige
Organisationsnummer: 559165-4917
info@inesdino.se

Gå med i vårt nyhetsbrev

Ines Dino AB

Kantorsgränd 18

192 72 Sollentuna

Sverige